Reiseforsikring på kredittkort

I flere tiår har nordmenn brukt kredittkortet til å betale reisekostnadene med, slik at vi har blitt dekket av den inkluderte reiseforsikringen. Når vi nå skriver 2015 så er det svært mange kredittkort og banker som tilbyr en slik forsikring, og det er nesten mer uvanlig å finne et kredittkort som ikke har det. Men det er en del ting du bør vite om denne forsikringen før du legger ut på reise, slik at du slipper å bli overrasket dersom uhellet først skulle skje.

Verdt å vite om reiseforsikring på kredittkort

Dersom kredittkortet ditt har reiseforsikring inkludert, så vil denne automatisk bli aktivert dersom du betaler minst halvparten av transportkostnadene for reisen med det aktuelle kredittkortet. Det er altså ikke nødvendig å betale for opphold/hotell, men bare for flyreise for å aktivere forsikringen. Forsikringen gjelder fra det øyeblikket du forlater hjemmet, og dekker alt fra medisinske utgifter på sykehus til tap av gjenstander og tyverier.

Vanligvis dekker reiseforsikringen gjennom kredittkortet hele reisefølget, men med et begrenset antall. Her er det viktig å lese seg opp på vilkårene for reiseforsikringen, for de kan være svært varierende alt ettersom hvilken bank og kredittkort man har. I tillegg vil gjerne denne forsikringen ikke være like dekkende som en komplett reiseforsikring hos banken (koster gjerne 1000 til 2000 kroner/årlig), slik at man bør vurdere hvor risikabel reisen man skal på er. For en vanlig chartertur til Kanariøyene eller tilsvarende, så vil en reiseforsikring fra kredittkortet som regel være godt nok. Men til en jordomseiling eller reiser til u-land så bør man forhøre seg med banken i forkant av reisen.

Utover dette er reiseforsikring på kredittkort en tjeneste man absolutt bør benytte seg av. Det koster deg ikke noe, og forsikring bør man alltid ha på reise. Derfor lønner det seg å være på den sikre siden!

Kredittkort som har reiseforsikring

For å gjøre det enkelt for deg, så skal vi se nærmere på fem anbefalte kredittkort med reiseforsikring. Alle disse har gunstige reiseforsikringer som dekker de fleste nordmenns behov, men vilkårene og praksisen er ulik slik at du bør lese deg opp på dette for det aktuelle kortet før du bestemmer deg for å søke om det – og i alle fall før du bestemmer deg for å bruke det. Se også http://www.kredittkortinfo.no/artikler/reiseforsikring-kredittkort/ for en oversikt.

Gebyrfri VISA

Kredittkortet Gebyrfri VISA er et populært kredittkort som tilbys av Santander. Det har reiseforsikring inkludert, men er spesielt gunstig for den reisende ettersom det er hundre prosent gebyrfritt. Det betyr at du kan gjøre uttak i utenlandske minibanker uten å betale en krone for det (med mindre den lokale banken tar gebyrer). Og med avbestillingsforsikring i tillegg, så er du sikret mot det meste.

Re:member MasterCard


Et annet godt alternativ til deg som vil ha et kredittkort med reiseforsikring, er re:member MasterCard. Med dette kortet får du både reise- og avbestillingsforsikring inkludert, i tillegg til andre fordeler som en kredittgrense på opp mot 150 000 kroner. Skal man reise lenge kan det være gunstig med en høy kredittgrense, og med inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse kan du vente med å nedbetale feriekostnadene med god samvittighet.

yA Bank kredittkort

yA Bank er en norsk internettbank som blir stadig mer populær her til lands, og det skyldes kanskje først og fremst det gunstige kredittkortet yA kredittkort. Her får du reiseforsikring og avbestillingsforsikring inkludert når halvparten av reisekostnadene betales med det aktuelle kortet. Andre fordeler med å velge dette kortet er at det er hundre prosent gebyrfritt – også ved uttak i utenlandske minibanker. Ofte har du dessuten tilgang til en bonuskampanje der du får 5% bonus på alle kjøp du gjør i utenlandsk valuta. Det optimale kortet for den som harryhandler i Sverige?

Norwegian-kortet

Reiser du mye med flyselskapet Norwegian, så er kredittkortet Norwegian-kortet fra Bank Norwegian det soleklare valget for deg. Her har du både reise- og avbestillingsforsikring inkludert, og i tillegg kan du tjene bonuspoeng for bruk på flybilletter når du handler med kortet.

Credits Visa

Det femte og siste kredittkortet med reiseforsikring som vi skal anbefale, heter Credits VISA og tilbys av finansieringsforetaket BB Finans. Her får du mange fordeler, som at det er et gebyrfritt kort, og opp mot 51 dager med rentefri betalingsutsettelse. Reiseforsikring er naturligvis inkludert, i tillegg til både avbestillingsforsikring og beskyttelse mot identitetstyver.