Refinansiering av forbrukslån

Umschuldung

Refinansiering av forbrukslån er en gunstig måte å spare kostnader på dersom man har mye gjeld i form av dyre smålån eller forbrukslån med høy rente. Ved refinansiering av forbrukslån vil man ikke umiddelbart bli kvitt gjeld, men ved å redusere utgifter til renter og gebyrer, så kan man bli kvitt den gjelden man har flere måneder (kanskje til og med år!) før man opprinnelig hadde blitt gjeldfri. I tillegg vil den økonomiske situasjonen i hverdagen bli enklere, ettersom du sparer penger hver eneste måned!

Hva er refinansiering av forbrukslån?

Refinansiering handler rett og slett om å flytte lånet til en ny og billigere bank som har lavere rente og færre gebyrer. Det man da gjør er å søke om tilsvarende lånesum som man allerede har i gjeld hos en annen bank. Skylder du 100 000 kroner gjennom dyre forbrukslån, SMS-lån og kredittkort, så er refinansiering av forbrukslån absolutt noe du bør se nærmere på. Ditt nye lån vil også være på 100 000 kroner, men fremover vil du kun ha én enkelt kreditor å forholde deg til, der rentene alene sparer deg for flere hundrelapper i måneden.

Å refinansiere koster ingenting, bortsett fra et eventuelt etableringsgebyr som kreves av enkelte banker. For deg som har gjeld med en effektiv rente på over 20 prosent, så vil det i nesten alle tilfeller lønne seg å søke om refinansiering av forbrukslån. Du bør refinansiere uavhengig av lånets størrelse, med mindre det er snakk om bare måneder til du uansett er gjeldfri.  Du får en fin oversikt over banker som tilbyr refinansiering av forbrukslån her: http://www.refinansiere.net

Kan jeg få refinansiering?

ZweifelFrageDe fleste som allerede har tatt opp og fått innvilget søknaden om et forbrukslån, vil også kunne få refinansiering. Dette fordi kravene er identiske, og de fleste banker vil gladelig ta deg imot som kunde når du kommer fra en konkurrent. Den eneste hindringen når du skal søke om refinansiering, vil være dersom du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker når du søker. Hos de fleste banker er dette alene grunn til avslag på søknaden – og derfor gjelder det å søke om refinansiering av forbrukslån i god tid før problemene med nedbetalingen blir såpass store at de ender opp i inkasso.

Diverse betingelser når du refinansierer

Når du søker om refinansiering av forbrukslån, så er det viktig at du sikrer deg et lån som er så billig som overhodet mulig. Forskjellen på renten bør også være såpass stor at det faktisk er verdt å gjennomføre refinansieringen. For å få de beste tilbudene fra flere banker, så anbefaler vi at du søker om refinansiering av forbrukslån gjennom en låneformidler. Da vil du automatisk få flere tilbud fra flere banker, og kan selv sammenligne renten opp mot hverandre – også mot den nåværende renten som du betaler på gjelden din. 

Utover dette er det ingen kompliserte krav eller betingelser når du skal søke. Husk at etableringsgebyret er svært varierende på tvers av bankene, så også dette bør du ta i betraktning når du sammenligner priser og kostnader.