Billige lån

zinsen-sinnvoll-vergleichen

Hører man om forbrukslån, kredittkort og andre typer lån uten sikkerhet, så vil de fleste forbinde dette med høy rente. Men med den gode økonomien i Norge og den stadig økende konkurransen blant norske banker, så har billige lån uten sikkerhet blitt en realitet. Nå er det faktisk ingen umulighet at lånet blir billig, både hva renter og gebyrer angår, selv om det fortsatt alltid vil være rimeligere for deg dersom du kan stille med sikkerhet.

Slik får du et billig lån uten sikkerhet

For å sikre deg et billig lån uten sikkerhet, så er det i praksis bare en ting du kan gjøre. Det er å sammenligne priser! For det er nemlig store forskjeller på rentenivået hos de ulike bankene i Norge, slik at det er mye penger å spare på å sammenligne tilbud. Dette gjør du enklest gjennom en låneformidler, siden disse gir deg reelle lånetilbud med faktisk rente. For å hjelpe deg litt på veien, så kan vi si at de fleste forbrukslån med en effektiv rente på under 15 prosent må kunne klassifiseres som billige, mens man på lånetilbud som har en høyere rente enn dette bør tenke seg en ekstra gang om.

Utover dette gjelder det å ha fast jobb og stabil økonomi dersom man vil ha et billig lån uten sikkerhet. Du kan også søke sammen med noen, slik at økonomien deres blir vurdert samlet. Dette vil gi deg bedre betingelser og større sjanse for å få en god rente.

Forskjellen på med eller uten sikkerhet

zinsen-sinnvoll-vergleichenDe fleste forbrukslån vil være uten sikkerhet, og man får sjeldent et alternativ som å stille med sikkerhet. Et boliglån på sin side vil alltid være med sikkerhet, og dette er grunnen til at norske boliglån gjerne er under 3-4 prosent. Men et lån uten sikkerhet blir aldri såpass billig, rett og slett fordi banken har økt risiko når du ikke stiller med sikkerhet for lånet. Samtidig betyr dette at du ikke trenger å være boligeier eller ha egenkapital for å søke, slik at dette med eller uten sikkerhet byr på både fordeler og ulemper.

Hvem kan søke?

I praksis kan alle søke om forbrukslån, forutsatt at de er minst 18 år gamle og har en eller annen form for inntekt. Disse kravene praktiseres dog ulikt på tvers av norske banker, slik at du bør lese deg opp på hver enkelt banks egne krav før du søker om et lån uten sikkerhet. Egne krav om økt inntekt, at du er norsk statsborger og kanskje til og med høyere aldersgrense kan gjelde hos enkelte banker. Uansett vil den enkleste måten å få et lån uten sikkerhet på, være å søke gjennom en låneformidler. Da vil flere banker vurdere søknaden din, noe som øker sjansene for innvilgelse betraktelig.

https://no.wikipedia.org/wiki/L%C3%A5n